Sample Questions for the Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Certification Exam

October 13, 2020 | Comments(14) |

Here are some sample questions for the Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Certification Exam. Correct answers and explanations are at the bottom.

Here goes the Quiz:

  1. Which of the following terms refers to making a service available with no downtime for an extended period?
    a. Agility
    b. Fault Tolerance
    c. High Availability
  2. Which of the following can be used to manage governance across multiple Azure subscriptions?
    a. Azure Initiatives
    b. Management Groups
    c. Resource Groups
  3. Which of the following is optimized for storing massive amounts of unstructured data, such as videos and images?
    a. Blobs
    b. Files
    c. Queues
  4. Azure Resource Manager templates use which format?
    a. HTML
    b. JSON
    c. XML
  5. Which of the following could require both a password and a security question for full authentication?
    a. Azure Firewall
    b. Application Gateway
    c. Multi-Factor Authentication
  6. Which of the following lets you grant users only the rights they need to perform their jobs?
    a. Azure Policy
    b. Compliance Manager
    c. Role-Based Access Control
  7. Which of the following defines performance targets, like uptime, for an Azure product or service?
    a. Service Level Agreements
    b. Support Plans
    c. Usage Meters
  8. Which of the following gives all Azure customers a chance to test the beta and other pre-release features?
    a. General availability
    b. Private Preview
    c. Public Preview
  9. You are running a virtual machine in a public cloud using IaaS. Which model correctly reflects how that resource is managed?
    a. Shared responsibility model
    b. Cloud user management model
    c. User management model
  10. You are building an application and want to focus on building, testing, and deploying. You do not want to worry about managing the underlying hardware or software. Which cloud service type is best for you?
    a. Infrastructure as a Service (IaaS)
    b. Platform as a Service (PaaS)
    c. Software as a Service (SaaS)

Now that you have answered the sample questions, check how many of them are correct. Remember, the passing percentage is 70% for you to get certified for the Azure fundamentals AZ-900 exam.

Here are the correct answers:

  1.  c
  2.  b
  3. a
  4. b
  5. c
  6. c
  7. a
  8. c
  9. a
  10. b

Here is the link to ‘Sample Questions for Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Certifictaion Exam – Part 2’. Please share your feedback in the below comments section.

Check out the TestPrep material offered by CloudThat to support your learning.

Disclaimer: These questions are NOT appearing in the certification exam. I, personally or CloudThat do not have any official tie-up with Microsoft regarding the certification or the kind of questions asked. These are my best guesses for the kind of questions to expect with Microsoft in general and with the examination.

Feel free to drop any questions in the comment box, I would love to address them. I hope you enjoyed the article. Best of luck!


14 Responses to “Sample Questions for the Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Certification Exam”

    • Anusha Shanbhag Anusha Shanbhag

      Much appreciated Nihal. Thank you. If you have any queries regarding any of the Microsoft Azure certification exams, I would be happy to help.

      Reply

Leave a Reply